
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Havacılık ve Uzay Mühendisliği; insanlı ve insansız hava ve uzay taşıtlarına yönelik tasarım, üretim, test, araştırma ve geliştirme, bakım ve onarım çalışmalarını bünyesinde barındıran bir mühendislik dalıdır. Dünyamızı çevreleyen atmosfer ve uzaydan elde edilecek sivil veya askeri her türlü ekonomik, bilimsel ve teknolojik ürün ile hizmet bu mühendislik alanını ilgilendirmektedir. Hava ve uzay taşıtları; aerodinamik, tahrik, aviyonik, malzeme bilimi, yapısal analiz ve üretim gibi çok çeşitli teknolojilerin ve mühendislik alanlarının katkılarıyla üretilebilmektedirler. Bu teknolojilerin ve mühendislik alanlarının kesişimini Havacılık ve Uzay Mühendisliği oluşturmaktadır.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin işbirliğine açık disiplinlerarası eğitim-öğretim yaklaşımı ile, ulaşım, keşif, haberleşme ve ulusal/küresel savunma alanlarında kullanılacak güvenli, teknik ve ekonomik açıdan uygulanabilir, çevreye duyarlı hava ve uzay araçları ile teknolojilerini oluşturmak ve geliştirmek üzere yetiştirilmektedirler.
Havacılık ve uzay sektörü, giderek artan bir oranda dünyada ve ülkemizde yerini almakta ve çalışanlarına çok cazip iş imkanları sunmaktadır. Tasarım ve üretim, bakım ve onarım, hava taşıt işletmeciliği gibi alanlar, yüksek teknolojik alan olarak sınıflandırılan havacılık ve uzay sektörü içerisindeki, başlıca çalışma alanlarıdır. Kapsamlı alınan eğitim ve öğretimin bir getirisi olarak, pek çok yetkinliğe sahip olan havacılık ve uzay mühendisleri, başta otomotiv ve enerji olmak üzere, başka sektörlerde de rahatlıkla iş bulabilmektedirler.
HABER |TÜM HABERLER

ECO-Dynamics taarruz helikopteri tasarımlarıyla Teknofest Helikopter Tasarım Yarışması'nda ikinci oldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Pınar Akın, Eda Nur Tetik, Kutlu Akar, Melisa Gündoğdu, Mehmet Ali Tekin, Tuna

Helikopter Tasarımıyla Türkiye İkincisi Oldular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’ndeki 7 öğrenciden oluşan ‘ECO-Dynamics’ takımı, TEKNOFEST’te düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu.

NASA’dan İzmir’e Gelip Öğrencilerle Buluştu
NASA Ames Araştırma Merkezi Görev Sistemleri Yöneticisi Jay Trimble, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) düzenlediği ‘NASA’nın Uzay Yolculuğu’ adlı iki günlük konferansta gençlerle

ECO-Dynamics TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışmasında Dereceye Girdi
TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışmasında toplam 523 takım içerisinden yazılı final raporlarında birinci olup yarışmayı üçüncü olarak tamamlamıştır.

İzmir Ekonomi'de 'Türkiye'nin uzay hedefleri' konuşuldu
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uzay ve Havacılık Teknolojileri Kulübü’nün düzenlediği ‘Türkiye’nin Uzay Misyonu ve Türk

Türkiye’nin ‘uzay hedefi’ için örnek iş birliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA), ülkemizin Milli Uzay Programı doğrultusunda ortak çalışmalar yapmak amacıyla iş birliği gerçekleştirdi.

İzmir’den İtalya’ya ‘uzay’ yolculuğu
Henüz ilkokuldayken, havacı astsubay olan babasından da etkilenerek uzaya ilgi duymaya başlayan ve bir gün NASA’da çalışmak hayaliyle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)