
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi Birinci Havacılık ve Uzay Mühendisliği Atölyesi Başarı İle Tamamlandı!

Birinci Havacılık ve Uzay Mühendisliği Atölyesi planlandığı gibi değerli konuşmacılar ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile tamamlandı. 28 Mart Perşembe günü değerli rektörümüzün havacılık ve uzay alanındaki tecrübelerini ve bu alanın Türkiye'deki önemini vurgulayan konuşması ile başladı. Kahire Alman Üniversitesi'nden gelen Prof. Dr. Allam'ın Trafik uyari ve Carpisma Önleme Sistemi (TCAS), Radar altimetreleri ve Navigasyon sistemleri, İniş sistemleri üzerine verdiği seminerlerinde sistemlerin nasıl çalıştığını gerçek hayattan örnekler vererek anlattı ve günümüz uçaklarında ki önemini vurguladı. Türkiye'deki Uzay Programları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi bu alanda önde gelen çalışmaları yapan uzmanlar Dr. Alime Yanartaş (ASELSAN), Taha Tetik (TAI) ve Dr.Levent Ertürk tarafından verildi. Türkiye'nin geçmişten günümüze ve gelecekte planlanan uydu çalışmaları özellikle fırlatılması planlanan yerli üretim TÜRKSAT 6A uydusu hakkında detaylı bilgi verildi. İTÜ'den atölyemize katılan değerli hocamız Dr. Akın kutlar Wankel Motorları hakkında bilgi verdi. Atölyenin ikinci gününde okulumuz öğretim görevlilerinden Doktor öğretim görevlisi Murat Akşit Aero-Diesels hakkında liseli öğrencilerinde dikkatini çeken bir seminer verdi. IYTE'den atölyemize katılan Doç. Dr. Vedat Akgün havacılık ve uzay endüstrisinde kullanılabilecek yeni, dayanıklı ve hafif malzemelere ihtiyacımız olduğunu vurguladı ve bu malzemeler hakkında bilgi verdi. Doktor Öğretim Görevlilerimizden Fabrizio Pinto, gelecek uzay görevlerinde kullanılabilecek nano boyutta uydulardan ve Kasmir kuvveti hakkında seminer verdi. Son konuşmacı olarak yine okulumuzun öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Volkan Pehlivanoğlu aerodinamik ve modelleme üzerine ilgi çekici bir seminer verdi. Daha sonrasında üniversite öğrencilerimizin davetlilere ve öğretim görevlilerine projelerini sundukları poster sunumu yapıldı.
HABER |TÜM HABERLER

NASA’dan İzmir’e Gelip Öğrencilerle Buluştu
NASA Ames Araştırma Merkezi Görev Sistemleri Yöneticisi Jay Trimble, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) düzenlediği ‘NASA’nın Uzay Yolculuğu’ adlı iki günlük konferansta gençlerle

ECO-Dynamics TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışmasında Dereceye Girdi
TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışmasında toplam 523 takım içerisinden yazılı final raporlarında birinci olup yarışmayı üçüncü olarak tamamlamıştır.

İzmir Ekonomi'de 'Türkiye'nin uzay hedefleri' konuşuldu
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uzay ve Havacılık Teknolojileri Kulübü’nün düzenlediği ‘Türkiye’nin Uzay Misyonu ve Türk

Türkiye’nin ‘uzay hedefi’ için örnek iş birliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA), ülkemizin Milli Uzay Programı doğrultusunda ortak çalışmalar yapmak amacıyla iş birliği gerçekleştirdi.

İzmir’den İtalya’ya ‘uzay’ yolculuğu
Henüz ilkokuldayken, havacı astsubay olan babasından da etkilenerek uzaya ilgi duymaya başlayan ve bir gün NASA’da çalışmak hayaliyle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)

Türkiye uzayda başarılı olacak
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, Türkiye’nin uzay yolculuğuna başlama zamanlamasının yerinde olduğunu söyledi.